Print this page
Το ντέρμπι του Θανάση Βέγγου (video)

Το ντέρμπι του Θανάση Βέγγου (video)

{modulepos inside1}

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το «αιώνιο» ντέρμπι όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ακόμα και στον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό της ταινίας του 1963 «Ο τρελάρας», σκηνή της οποίας διαδραματίζεται στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σ’ ένα ντέρμπι μεταξύ «τριφυλλοφόρων» και «ερυθρολεύκων», όπου ο Θανάσης Βέγγος μαζί με τον Κώστα Δούκα, μεταφέρουν κάτι από την «κόντρα» των δύο «αιωνίων».

Οι δύο άνδρες φτάνουν στο γήπεδο, πολύ νωρίτερα από την έναρξη της αναμέτρησης. Για να περάσει η ώρα, ανταλλάσουν καφέδες, παίζουν ταβλάκι, μέχρι που φτάνει η ώρα του αγώνα. Εκεί, ξαφνικά ο Θανάσης Βέγγος ανοίγει μία ομπρέλα του Παναθηναϊκού και μόλις την βλέπει ο «κόκκινος», Κώστας Δούκας γίνεται έξαλλος! «Παναθηναϊκάκιας είσαι;», ρωτάει τον «πράσινο» Βέγγο και η κόντρα δεν αργεί να πάρει διαστάσεις μέχρι που οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια με τελική κατάληξη το κρατητήριο…

Για την ιστορία η ποδοσφαιρικές εικόνες της εν’ λόγω ταινίας είναι από το ντέρμπι της 17ης Μαρτίου του 1963 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο οποίο οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 με γκολ των Δομάζου και Πανάκη.

Διαβάστηκε 16396 φορές
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.