Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 14:57

«Ο Μαυροπάνος είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, χαμηλή η πρόταση της ΑΕΚ»

{modulepos inside1}

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου από το χωριό Άγναντα της Άρτας μέχρι το Λονδίνο σίγουρα δεν ήταν μόνο ασφαλτοστρωμένο... Ο μάνατζερ Βασίλης Στάχτιαρης, άλλοτε συνεργάτης του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, στον οποίο είχε προτείνει μεταξύ άλλων και τον Σαούλ (νυν της Ατλέτικο Μαδρίτης), ξετύλιξε για λογαριασμού του «Goal.com» το κουβάρι της καριέρας του 20χρονου στόπερ που κατέληξε τελικά στην Άρσεναλ.

«Ο Μαυροπάνος είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό προτού έρθει η πρόταση της Άρσεναλ. Όμως υπήρχαν προχωρημένες επαφές και με την Ουντινέζε, ενώ ενδιαφέρονταν δύο ισπανικές ομάδες, η Ράγιο και η Έιμπαρ. Είχαμε επαφές και με την ΑΕΚ, αλλά η πρόταση ήταν χαμηλή. Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν στην πολ ποζίσιον για να τον αποκτήσει, αλλά ο παίκτης ήθελε κυρίως να αγωνιστεί στο εξωτερικό», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Στάχτιαρης εξηγώντας για την πετυχημένη κίνηση του νέου επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Άρσεναλ, Σβεν Μίσλιντατ, να έρθει σε επαφή με τον γνώριμό του, Κώστα Φάρρα, τον μάνατζερ του παίκτη, για να κλείσουν τη μεταγραφή.

Ο πρώτος άνθρωπος που διέκρινε ότι ο Μαυροπάνος μπορεί να αγωνιστεί στο εξωτερικό, αφού τον ήξερε από δύο ετών και τον παρακολουθούσε τόσο στον Απόλλωνα Σμύρνης όσο και στον Άγιαξ της Ηπείρου, έκανε μια σύγκριση του νεαρού στόπερ με τον Παναγιώτη Ρέτσο. «Η ιστορία του Μαυροπάνου είναι περίπου ίδια με αυτή του Ρέτσου. Και οι δύο έπαιξαν περίπου 15 ματς στην Ελλάδα και μετακόμισαν στο εξωτερικό. Όμως αν με ρωτάτε ποιον μου θυμίζει, θα σας πω τον Τραϊανό Δέλλα. Έχει το στιλ του και μπορώ να πω ότι χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι του καλύτερα από ό,τι ο Δέλλας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά αυτό το παιδί έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει. Είναι πολύ δυνατός, έχει ευκινησία και δεν του λείπει η τεχνική. Είναι σπουδαίος στον αέρα, καλός με την μπάλα στα πόδια και χρησιμοποιεί κατάλληλα το ύψος του. Μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια, είναι πολύ δυνατός και δουλεύει σκληρά. Μπορεί να μην είναι υπέρ του ότι έπαιξε σε μόλις 17 ματς στην Ελλάδα (σ.σ.: μόλις δύο τη σεζόν 2017-18 προτού πάρει μεταγραφή), αλλά ο παίκτης είναι περιουσιακό στοιχείο της Άρσεναλ, η οποία πρέπει να τον προστατεύσει και να επενδύσει πάνω του. Για παράδειγμα, ο Ταυλαρίδης δεν εξελίχθηκε στην Άρσεναλ, έτσι όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Μόλις το 35% των ποδοσφαιριστών γνωρίζουν την επιτυχία. Όμως δουλεύει σκληρά, έχει και τα δύο πόδια στο έδαφος και ακούει τον προπονητή του. Δεν μπορείς να προβλέψεις αν θα αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ήδη έφτασε σε ένα σημαντικό σημείο στην καριέρα του με το να μεταγραφεί στην Άρσεναλ και έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί ως παίκτης».

{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.