Print this page
Μαρκ Γιάρντ - Από τη δεξιά πτέρυγα… στη Β΄ πτέρυγα

Μαρκ Γιάρντ - Από τη δεξιά πτέρυγα… στη Β΄ πτέρυγα

{modulepos inside1}

Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που συνδέθηκε με τις δεκαετίες του 80’ και του 90’, ο Mark Ward επέδειξε μια αξιοζήλευτη λίστα με επιτεύγματα: αγωνίστηκε σε τελικούς κυπέλλου στο Wembley, σκόραρε στα τοπικά ντέρμπι του Merseyside -εναντίον της Liverpool- με την φανέλα της Everton και έφτασε λίγο πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την West Ham το 1986. Ο Stuart Pearce κάποτε τον ξεχώρισε σαν τον πιο πονηρό αντίπαλο που αντιμετώπισε ποτέ, και ο Brian Clough μετά το τέλος ενός αγώνα με την Nottingham Forest δήλωσε: «Καλέστε τον Ward στην Εθνική ομάδα για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου του 1986».

Αφού απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του σαν παίκτης- προπονητής της Altrincham το 2001, η τύχη του Ward πήρε άσχημη τροπή. Αγωνιζόμενος σε μια εποχή που οι μισθοί των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ήταν τραγικά μικροί έως γελοίοι (το μεγαλύτερο συμβόλαιο που υπέγραψε ποτέ ο Ward ήταν για  2.000 λίρες), ο Ward τα έβγαζε πέρα με τη βοήθεια κρατικών επιδομάτων και επιχορηγήσεων. Όταν λοιπόν, αποδέχθηκε μια προσφορά για υπενοικίαση ενός σπιτιού σε τρίτο πρόσωπο, αλλά με συμβόλαιο στο όνομα του, ο Ward βρέθηκε μπλεγμένος με τον νόμο, ύστερα από επιδρομή της αστυνομίας στην εν λόγω οικία η οποία έφερε στο φως 4 κιλά κοκαΐνης αξίας 645.000 λιρών.

Δηλώνοντας ένοχος στην κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ο Ward ξεκίνησε να εκτίει την 8ετή κάθειρξη του το 2005 στην φυλακή του Walton στα περίχωρα του Liverpool, εγκλεισμένος στην πτέρυγα των ισοβιτών, εξαιτίας της πληρότητας που είχαν οι πτέρυγες των υπολοίπων καταδίκων. Αν και του δόθηκε η δυνατότητα να κατονομάσει τα άτομα που υπενοικίαζαν το «εργοστάσιο ναρκωτικών» όπως χαρακτηρίστηκε το σπίτι, και να μειώσει μ’ αυτόν τον τρόπο στο μισό την ποινή του, ο Ward προτίμησε να κρατήσει το στόμα του κλειστό, περνώντας παραπάνω χρόνο περιστοιχισμένος από συμμορίες, καβγάδες, κατσαρίδες, απάτες και αυτοκτονίες.

Στη φυλακή, ο Ward αξιοποίησε παραγωγικά τον χρόνο του γράφοντας ένα βιβλίο με τίτλο «Right Wing to B-wing…Premier League to Prison» (Από τη δεξιά πτέρυγα στη Β΄ πτέρυγα - από την  Πρέμιερ Λιγκ στη φυλακή) στο οποίο περιγράφει αναλυτικά την άνοδο στην δόξα και την μετέπειτα πτώση του. Θυμάται μεταξύ άλλων τη φιλία του με τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών του Birmingham  (η οποία έλαβε τέλος, όταν ο τελευταίος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι σε μια Pub) και πως η κοκαΐνη του στέρησε την καριέρα, το γάμο και την ελευθερία του…

Διαβάστηκε 6752 φορές
{modulepos inside2}
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.