Print this page
Τα «ασφαλέστερα χέρια» της Ελλάδας ανήκουν στον Αντώνη Νικοπολίδη
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 13:39

Τα «ασφαλέστερα χέρια» της Ελλάδας ανήκουν στον Αντώνη Νικοπολίδη

{modulepos inside1}

Η UEFA ζήτησε από τους ανταποκριτές της να αναδείξουν τον καλύτερο τερματοφύλακα της κάθε ομοσπονδίας - μέλους στην ιστορία και η ελληνική επιλογή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Τα «ασφαλέστερα ελληνικά χέρια» ανήκουν στον Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ της Κύπρου είναι ο Νίκος Παναγιώτου, παίκτης της Ανόρθωσης για 17 χρόνια μέχρι το 2004 και μετέπειτα της ΑΕΚ Λάρνακας. Αναλυτικά το κείμενο για τον Νικοπολίδη: 

«’Ένας τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή και να εξαργυρώσει την εμπειρία του’, είπε ο Νικοπολίδης το 2009. Όχι ιδιαίτερα ψηλός ή ευέλικτος, το δώρο του Νικοπολίδη ήταν η ανάγνωση του παιχνιδιού και οι τοποθετήσεις τους. Αναπληρωματικός του Γιόσεφ Βάντσικ στον Παναθηναϊκό μέχρι το μέσο της δεύτερης δεκαετίας της ζωής του, ο Νικοπολίδης παρακολουθούσε και μάθυαινβε και έφτασε να κάνει σπουδαία πράγματα με την Ελλάδα, κατακτώντας το 2004. Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει τρία δοαδιχικά νταμπλ (2004, 2005, 2006), αποσύρθηκε, κοντά στα 40 του έχοντας κατακτήσει 11 πρωταθλήματα –πέντε με τους Πράσινους και έξι με τον Ολυμπιακό».

{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.