Print this page
10 συνήθειες του cult Έλληνα οπαδού
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 22:36

10 συνήθειες του cult Έλληνα οπαδού

{modulepos inside1}
Όλοι οι άνθρωποι, όλων των ιδιοτήτων έχουν κάποιες συνήθειες που τους χαρακτηρίζουν. Έτσι και ο Έλληνας cult οπαδός, ένα πλάσμα από τη φύση του εναντιωμένο στη μόδα και τον καθωσπρεπισμό, χαρακτηρίζεται από μερικές κλασικές -χτυπητές- λεπτομέρειες.
 
1. Γυαλί καθρέφτης
 
Το γυαλί είναι η μισή προσωπικότητα του cult οπαδού. Είτε παίζει η ομάδα ντάλα μεσημέρι είτε στις 9.45 το βράδυ, το γυαλί δεν το βγάζει ποτέ. Πάντα πρέπει να έχει «διαστημικό» σχήμα και οι φακοί του να καθρεφτίζουν. Μπορεί να είναι oakley αλλά συνήθως είναι απομίμηση των 5 €, αγορασμένο από την λαϊκή γύρω από το γήπεδο.
 
2. Λουκάνικο από καντίνα
 
Δεν γίνεται να πάει να δει ματσάκι και να μην αφιερώσει τουλάχιστον ένα μισάωρο για να φάει ένα ψητό λουκάνικο, πανσέτα η ό,τι του αρέσει τέλος πάντων, απ’ την καντίνα έξω απ’ το γήπεδο. Συνήθως συνοδεύεται με μπιρίτσα ή ρετσίνα. Εξαρτάται τι ομάδα είναι. Παράλληλα, συνήθως ακούγονται από τα ηχεία (αυτοκινήτου παρκαρισμένου έξω απ’ το γήπεδο) ύμνοι της ομάδας.
 
3. Μπουφάν fly γυρισμένο το μέσα-έξω
 
Το fly είναι το άλλο 50% της προσωπικότητας του cult οπαδού. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρέπει να είναι γυρισμένο το μέσα-έξω κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις κερκίδες. Το fly είναι ένα με το δέρμα του, θα μπορούσε άνετα να το φοράει στον ύπνο του, σε γάμους και βαφτίσια, μέχρι να χρειαστεί χειρουργείο για την αφαίρεσή του.
 
4. Παλαιστινιακό
 
Το να φοράς κασκόλ της ομάδας είναι πολύ mainstream. Ο γνήσιος cult οπαδός φοράει παλαιστινιακό. Και όχι ότι να ‘ναι παλαιστινιακό, σαν αυτό που φοράει ο Κάκκος, αλλά το αυθεντικό παλαιστινιακό που κυκλοφορεί σε μέγεθος (περίπου) τραπεζομάντιλου και πωλείται σε  επιλεγμένα stand έξω απ’ το γήπεδο.
 
5. Ποτέ με εισιτήριο
 
Κανόνας: Αν μπορείς να μπεις τζάμπα, γιατί να πληρώνεις εισιτήριο; Ο cult οπαδός συνεννοείται με το φιλαράκι του από πίσω να τον σπρώξει την ώρα που είναι σειρά του να περάσει τον έλεγχο, και θα γυρίσει κιόλας να φωνάξει… «έεεε ρε μαλάκες ηρεμήστε ναούμε» (αφού έχει περάσει μέσα βέβαια). Εάν το γήπεδο διαθέτει τουρνικέ (ουάου) τότε πολύ απλά περνάνε 2-2, ή σκαρφαλώνουν από πάνω.
 
6. Συνδεσμίτικο φούτερ
 
Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, στο γήπεδο ο οπαδός που σέβεται τον εαυτό του δεν φοράει ό,τι να ‘ναι. Εκτός από fly και γυαλί που αναφέραμε ήδη, πρέπει να φοράει φούτερ συνδέσμου, και ΠΡΕΠΕΙ να φοράει και κουκούλα.
 
7. Μάλμπουρο μαλακό
 
Κατ’ αρχήν, ο cult οπαδός καπνίζει, όσο και αν αυτό θεωρείται αυτονόητο. 90% των οπαδών που ρωτήθηκαν για την αγαπημένη τους μάρκα τσιγάρων απάντησαν «Μάλμπουρο μαλακό». Χωράει στην κωλότσεπη και δεν χαλάει όταν σκαρφαλώνεις, και έχει (είχε) και ωραία διαφήμιση στην TV.
 
8. Ρετρό φανέλα
 
Κάτω απο το fly, κάτω από το φούτερ του συνδέσμου στον οποίο ανήκει, ο cult οπαδός φοράει ρετρό φανέλα της ομάδας του. Επίσης, θυμάμαι έναν τύπο (Π.Α.Ο.Κ.τσή) που φορούσε φανέλα του Καφέ, και όταν εκείνος έφυγε για τον Ολυμπιακό συνέχισε να φοράει την ίδια φανέλα απλά πέρασε μονωτική ταινία πάνω απ’ το όνομα του παίκτη για να μη φαίνεται.
 
9. Παπάκι (χωρίς ποδιά)
 
Για τον σωστό cult οπαδό δεν υπάρχει άλλο μέσο μετακίνησης. Το παπί ήταν, είναι και θα είναι ο πρώτος του έρωτας. Το αγαπάει και το φροντίζει όσο τίποτα άλλο. Είναι ικανός να πάει μαζί του από το σαλόνι στην κουζίνα, ή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο.
 
10. Δεν έχει ποτέ αναπτήρα
 
Τελευταίο και σημαντικότερο. Ο cult οπαδός δεν κουβαλάει ποτέ αναπτήρα. Είτε γιατί του τον παίρνουν οι μπάτσοι στο ψαχτήρι, είτε γιατί τον ξέχασε, είτε γιατί πολύ απλά δεν έχει και θα βρει κάποιον να τον ανάψει έτσι κι αλλιώς. Ά! Μπορεί και να τον πέταξε σε κάνα κόρνερ του αντιπάλου…!!!!
 
Πηγή: cult24.gr
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.