Print this page
Αντί του Θεού ο... Άγιος Απόλλωνας στην φανέλα!
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 20:42

Αντί του Θεού ο... Άγιος Απόλλωνας στην φανέλα!

{modulepos inside1}
Την έντονη αντίδραση των φίλων του Απόλλωνα προκάλεσε μια σημαντική αλλαγή στην φανέλα της ομάδας, στην αναμέτρηση της Τετάρτης (8/4) με τον Ολυμπιακό, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, το κλασικό σήμα που απεικονίζει τον Θεό Απόλλωνα είχε αντικατασταθεί από τον… Άγιο Απόλλωνα, τον έναν εκ των 10 μαρτύρων εν Αιγύπτω, ο οποίος θανατώθηκε δια πείνας και δίψας μετά από εντολή του έπαρχου της Αλεξάνδρειας για την πίστη του στον Ιησού Χριστό.
 
Την εντολή για την αλλαγή αυτή την έκανε ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα θρήσκος και ο φωτογραφικός φακός τον έχει «συλλάβει» αρκετές φορές να διαβάζει το Ευαγγέλιο πριν από αναμετρήσεις της ομάδας.
 
Η παραποίηση του εμβλήματος του Απόλλωνα Σμύρνης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά του Ερασιτέχνη, όσο και στις τάξεις των οπαδών, με τους τελευταίους να βγάζουν την ακόλοθη ανακοίνωση:
 
«Το Σωματείο μας καταγγέλλει δημόσια την βάναυση αλλαγή των συμβόλων της Ελαφράς Ταξιαρχίας που επιχειρήθηκε από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, στο χθεσινό αγώνα κυπέλλου και ζητά την άμεση επανόρθωση με την επιστροφή του σήματος στις φανέλες της ομάδας και να εξηγήσει τι την έκανε να προβεί σε ένα τέτοιο ιστορικό ατόπημα. Παράλληλα, καλούμε με την διαδικασία της ανοικτής γενικής συνέλευσης τους φίλους και τα μέλη σε συγκέντρωση στην ΛΕΣΧΗ την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 20.00. Το ΔΣ της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».
 
Παράλληλα, επιστολή διαμαρτυρίας στην ΠΑΕ απέστειλε και ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κώστας Παπαγεωργίου:
 
«Προς τον Πρόεδρο Της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Κ. Έκτορα Μονεμβασιώτη.
Κύριε Πρόεδρε της ΠΑΕ η ενέργεια σας να αντικαταστήσετε το σήμα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με διαφορετική εικόνα θρησκευτικού χαρακτήρα στη φανέλα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αποτελεί παράνομο πράξη, κυρίως όμως ασέβεια προς την ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Διαμαρτύρομαι εντόνως και ελπίζω ότι άμεσα θα προβείτε σε δήλωση που θα αποκαθιστά την ιστορία του Συλλόγου.
Κώστας Παπαγεωργίου
Τ. Πρόεδρος Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ».
 

 
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.