Print this page
Τοχούρογλου: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου!»
Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 11:17

Τοχούρογλου: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου!»

{modulepos inside1}

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου βαδίζει αισίως στο 43ο έτος της ηλικίας του και όμως νιώθει ακόμα σαν 18χρονος. Ίσως γιατί επέστρεψε στο παρελθόν και το 1979, όταν σαν εφτά χρόνων παιδί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην αυστραλέζικη Γκλάντσβιλ Ράιντ Μάτζικ, σήμερα, ερασιτεχνική ομάδα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας! Εκεί, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, βρήκε ξανά την όρεξη για την μπάλα, αν και όπως ομολογεί, δεν την είχε χάσει ποτέ από το 2009 και μετά που κρέμασε τα γάντια του.

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Λένε πως από εκεί που ξεκινάς, εκεί τελειώνεις. Δεν θα έπαιζα, αλλά ο πρόεδρος Γιώργος Γανιάτσης με έπεισε να παίξω για έναν χρόνο και το κάνω ακόμα. Μπήκα πάλι στο ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να σταματήσω. Σου λείπει πάντα να αγωνίζεσαι», είπε ο Τοχούρογλου που γεννήθηκε στο Σίδνεϊ το 1972 και μερικά χρόνια αργότερα μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα. «Γίνεσαι παιδί. Είμαι 43, αλλά όταν βγαίνω στο γήπεδο γίνομαι αμέσως 18. Είμαι παθιασμένος για το παιχνίδι, το έχω ακόμα και αυτό δεν αλλάζει ποτέ». Ο Τοχούρογλου έχει βέβαια και θέση προπονητή στους μικρούς της ομάδας και ελπίζει ότι θα μπορέσει να βοηθήσει τα νέα παιδιά με την εμπειρία του. «Μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά γιατί για αυτά είναι ένα όνειρο. Τα βλέπεις να παρακολουθούν το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μέσι και τον Ρονάλντο και εγώ έπαιξα εκεί. Περνάω καλά, δεν έχω ποτέ άγχος. Για έξι στον Ολυμπιακό και οκτώ στον ΠΑΟΚ, ήταν όλα στρες και τώρα χαλαρώνω λίγο», είπε ο Τοχούρογλου που έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ έχει και έξι συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Κύπελλο UEFA με τους Πειραιώτες.

{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.