Print this page
Το προσφυγόπουλο φορούσε φανέλα του Άρη! (video)
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 00:36

Το προσφυγόπουλο φορούσε φανέλα του Άρη! (video)

{modulepos inside1}
Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι εικόνες από τα Σερβοουγγρικά σύνορα, στις οποίες εμφανίζεται πλήθος προσφύγων από τη Συρία να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να προσπαθούν να μπουν Ουγγαρία. Αυτό όμως που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή δεν ήταν άλλο από την συμπεριφορά μιας οπερατέρ η οποία καθώς βιντεοσκοπούσε έβαλε τρικλοποδιά σ’ ένα μικρό παιδί και τον πατέρα του, ρίχνοντάς τους στο έδαφος! Αξιοσημείωτο είναι ότι το μικρό προσφυγόπουλο φορούσε φανέλα του Άρη η οποία βρέθηκε στα χέρια του από μια τυχαία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΜΑ Άγγελο Μισιρλή, όταν ο τελευταίος βρέθηκε στα σύνορα καλύπτοντας ειδησεογραφικά με την κάμερα του τα γεγονότα με τους πρόσφυγες.
 
Όπως εξηγεί ο Άγγελος Μισιρλής, μέσω κειμένου που ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebookκαι μέσω του pressaris.gr, πατέρας και γιος ξεκίνησαν από τη Δαμασκό και μέσω των παραλίων της Μικράς Ασίας, έφθασαν στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Κω. Ύστερα, από την Αθήνα ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί ακολούθησαν το δρομολόγιο Πολύκαστρο - Ειδομένη - Γευγελή. Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη τους γνώρισε στο τρένο και δεν είχε τίποτε άλλο να δώσει στο μικρό εκτός από μία φανέλα της ομάδας, όταν και χωρίστηκαν στα σύνορα FYROM– Σερβίας.
 
Χαρακτηριστικό το κείμενο που ανέβασε ο κος Μισιρλής στο facebook:
 
«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…
 
Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, φθάσαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνεχισανε, φθάσανε Αθήνα κ απο εκει Θεσσαλονίκη.
 
Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κ από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομενη Fyrom κ συνέχεια πήγανε Γευγευλη.
 
Εκεί τους γνώρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: «Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Έλληνες κ τον θεό Άρη».
 
Με είδε, την πήρε κ με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κάτω…
 
Αγόρι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα κ θα σηκώνεσαι,
 
ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…
 
έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.