Print this page
Ο Οσπίνα... τροποποίησε τον κανονισμό με τον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 14:27

Ο Οσπίνα... τροποποίησε τον κανονισμό με τον Ολυμπιακό!

{modulepos inside1}

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στο «Έμιρεϊτς» νικώντας 3-2 την Άρσεναλ, ο Νταβίντ Οσπίνα… ξανάγραψε τον κανονισμό! Αφορμή το γκολ που δέχτηκε από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη όταν η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και προσγειώθηκε εντός εστίας. Ο ένας από τους δύο επιπλέον βοηθούς, ο Ολλανδός Ντάνι Μακελί, τέντωσε το χέρι του για να υποδείξει στον διαιτητή Μπας Νάιχαους ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος και έτσι έγινε το 1-2. Μέχρι εκείνο το βράδυ οι επιπλέον βοηθοί είχαν το δικαίωμα μόνο να μιλάνε στον διαιτητή για το τι είχαν δει, αλλά αυτό άλλαξε. Πλέον μπορούν να δείχνουν και με το χέρι τους σε μια προσπάθεια της UEFA να τους δώσει πιο φανερό ρόλο στα ματς.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς έκανε κάτι που δεν έπρεπε, αλλά βγήκε σε καλό. Δεν τιμωρήθηκε, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές τις καταστάσεις. Έδειξε το κέντρο γηπέδου και ήταν ξεκάθαρο πως έβγαλε απόφαση, υποδεικνύοντας την στον διαιτητή. Αν απλά φώναζε στο μικρόφωνο κανείς δεν θα καταλάβαινε πως έβγαλε απόφαση. Ο κανονισμός έλεγε πως δεν μπορεί να κάνει κινήσεις και νοήματα, αλλά καταφέραμε να το αλλάξουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που η επιτροπή της FIFA κατάλαβε και από τα ματς των προκριματικών αυτής της εβδομάδας ο 4ος διαιτητής μπορεί να κάνει κινήσεις όταν υπάρχουν δύσκολες φάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.