Print this page
Καθιστική διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες που χάνονται στο Αιγαίο (video)
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 22:22

Καθιστική διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες που χάνονται στο Αιγαίο (video)

{modulepos inside1}
Καθιστική διαμαρτυρία, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τους πρόσφυγες που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στο Αιγαίο, πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και του Αχαρναϊκού, σε μία συμβολική κίνηση που προκάλεσε αίσθηση. Με το σφύριγμα της σέντρας από το διαιτητή, οι 22 παίκτες κάθισαν στο χορτάρι για 2,5 λεπτά, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των οπαδών στην εξέδρα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΛ πριν από τον αγώνα: «H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ-Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι' αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράττεται στο Αιγαίο». 
 
Όπως ήταν φυσικό η ενέργεια αυτή προκάλεσε αίσθηση σ’ όλο τον κόσμο με μεγάλα Μέσα του εξωτερικού, όπως οι NewYorkTimes, το BBC και η Gurdian να κάνουν εκτενή αναφορά…
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.