Print this page
Ρέπλικα του θρυλικού πούλμαν της Γερμανίας κυκλοφορεί στο... Ιράν!
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 01:11

Ρέπλικα του θρυλικού πούλμαν της Γερμανίας κυκλοφορεί στο... Ιράν!

{modulepos inside1}
Το 1974 η εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, βγάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Εκείνη την εποχή τα πάντσερ που φιλοξενούσαν το Μουντιάλ, χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ένα πούλμαν μάρκας Mercedes Omnibus O302 το οποίο μετά το τέλος της διοργάνωσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας το πούλησε! Λίγα χρόνια αργότερα η Mercedes-Benz εμφάνισε ένα πανομοιότυπο με εκείνο πούλμαν σε έκθεση αυτοκινήτων που φιλοξενείται στην Στουργκάρδη για να καλύψει το κενό, καθώς τοι αυθεντικό δεν υπήρχε πιά.
 
Πριν από λίγες ημέρες ένας αναγνώστης του γερμανικού περιοδικού «11Freunde» έδωσε ελπίδες στους Γερμανούς, φωτογραφίζοντας ένα λεωφορείο που έμοιαζε με εκείνο που χρησιμοποιούσε η Δ. Γερμανία το 1974, όχι σε κάποιο μέρος της Γερμανίας, ούτε καν της Ευρώπης, αλλά στην Τεχεράνη του Ιράν! Ο ίδιος άνθρωπος ενημέρωσε πως το εν’ λόγω πούλμαν χρησιμοποιείται ακόμα και είναι σε εξαιρετική κατάσταση πιστεύοντας πως είναι το… χαμένο πούλμαν, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά και την Γερμανική Ομοσπονδία αποδείχθηκε ότι απλά είναι μια ρέπλικα του αυθεντικού, κάτι άλλωστε που αναγράφεται και στο παρμπρίζ του εν’ λόγω πούλμαν…
 

 
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.