Print this page
Γκρεμίστηκε το ιστορικό γήπεδο του Πανιωνίου στην Σμύρνη
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 23:50

Γκρεμίστηκε το ιστορικό γήπεδο του Πανιωνίου στην Σμύρνη

{modulepos inside1}
Ένα σπουδαίο κομμάτι του αθλητισμού των… Αλησμόνητων Πατρίδων, το οποίο αποτελεί και μέρος της ιστορίας του Πανιωνίου, αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο λόγος για το ιστορικό γήπεδο των «κυανέρυθρων» στην Πούντα της Σμύρνης το οποίο γκρεμίστηκε έπειτα από 104 χρόνια. Το 2014, το γήπεδο της Αλτάι πλέον, κρίθηκε ακατάλληλο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, αλλά και από το Υπουργείο Αθλητισμού, αφού από τις αρχές διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης των κερκίδων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αρχικά η σφράγιση του και εν’ συνεχεία το γκρέμισμά του.
 
Το γήπεδο του Πανιωνίου στην Πούντα, εγκαινιάστηκε το 1912 με τους Πανιώνιους Αγώνες, με τη δημιουργία του να αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, μετά την άρνηση γαλλικής εταιρίας της Σμύρνης να ανανεώσει τη μίσθωση του χώρου που έκανε προπονήσεις ο Πανιώνιος το 1910, κατάφερε με εισήγηση του να πείσει τη Δημογεροντία και την Κεντρική Επιτροπή που παραχώρησαν έκταση 105 στρεμμάτων για να γίνει το γήπεδο.  Η κερκίδες του σταδίου φιλοξενούσαν 7.000 κόσμο, ενώ διέθετε σύγχρονες εγκαταστάσεις για την εποχή του και αποτέλεσε την Τρίτη έδρα της ομάδας μετά το στάδιο Μπουρνόβα και το στάδιο Παραδείσου που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια. Μετά την καταστροφή της Σμύρνης παραχωρήθηκε στην τουρκική Αλτάι. Η τελευταία φορά που βρέθηκε ο Πανιώνιος στην ιστορική έδρα του, ήταν το 1971, όταν αντιμετώπισε την Αλτάι στη φάση των ομίλων του Βαλκανικού Κυπέλλου.
 

{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.