Print this page
Η νέα μασκότ της ΑΕΚ (video)
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 14:23

Η νέα μασκότ της ΑΕΚ (video)

{modulepos inside1}
Τη νέα της μασκότ τον Χάγκα, παρουσίασε η ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα κάνοντας εκεί την πρώτη της γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.. Ο Χάγκα έχει τη μορφή του δικέφαλου αετού και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικές ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία.
 
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Ιδού ο Χάγκα! Η νέα μασκότ της ΑΕΚ παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο, καθώς προετοιμάζεται για τη γνωριμία της με τους οπαδούς της ΑΕΚ και ειδικά με τους μικρούς της φίλους στον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν την άλλη Πέμπτη 4 Αυγούστου. Ήδη έχει γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα Σπάτα.
 
Αυτό είναι το όνομα που επέλεξαν με σχετική ψηφοφορία ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ποιος ήταν, όμως, ο Χάγκα; Ο αυτοκράτορας Κομνηνός, που είχε καταγωγή από την Παφλαγονία, θέλησε να μεταβάλει την επίσημη σημαία του κράτους, επιβάλλοντας ως κυρίαρχη παράσταση μία μυθική οντότητα της πατρίδας του, το αετόμορφο δικέφαλο θηρίο Χάγκα.
 
Το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικες ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία. Οι τοπικοί μύθοι διηγούνται για έναν γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια που εύκολα σήκωνε έναν ολόκληρο ταύρο με τα νύχια του. Ο Χάγκα ήταν η προσωποποίηση της δύναμης, ενώ οι άνθρωποι συχνά στις προσευχές τους ζητούσαν την προστασία του».

 
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.