Print this page
Το DAB του Πογκμπά έγινε άσκηση για το Πυθαγόρειο θεώρημα!
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 09:48

Το DAB του Πογκμπά έγινε άσκηση για το Πυθαγόρειο θεώρημα!

{modulepos inside1}
Ένας Γάλλος μαθηματικός αποφάσισε να... μιλήσει στη γλώσσα των μαθητών του, βάζοντάς του να λύσουν μία άσκηση με θέμα τον… πανηγυρισμό dab του Πολ Πογκμπά!
 
Ο δάσκαλος προσπάθησε να εξασκήσει τους μαθητές του πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα βάζοντάς τους το εξής πρόβλημα: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζηλεύει το dab του Πολ Πογκμπά. Προσπαθεί, λοιπόν, να αποδείξει ότι δεν είναι τέλειο. Σύμφωνα με το βιβλίο "Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του dab", ένα dab είναι τέλειο εάν και μόνο εάν τα τρίγωνα που αποτυπώνονται στην παρακάτω εικόνα είναι ορθογώνια».
 
Η εικόνα δείχνει ένα σκίτσο του Πογκμπά να κάνει dab, με τους μαθητές να καλούνται να απαντήσουν εάν τα δύο τρίγωνα που σχηματίζουν τα χέρια με το σώμα και το κεφάλι του είναι ορθογώνια, ώστε το dab να είναι «τέλειο».
 
Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο και έφτασε μέχρι το twitter του Πολ Πογκμπά. Όπως φαίνεται, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το διασκέδασε και αφού το έκανε retweet, έδωσε την... έγκρισή του: «Το dab είναι χρήσιμο. Το εγκρίνω».

 
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.