Print this page
Άλλαξε το έμβλημά της για να τιμήσει τους νεκρούς η Σαπεκοένσε
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 08:46

Άλλαξε το έμβλημά της για να τιμήσει τους νεκρούς η Σαπεκοένσε

{modulepos inside1}
Με το δικό της τρόπο αποφάσισε η Σαπεκοένσε να τιμήσει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία της περασμένης εβδομάδας. Στο έμβλημα του βραζιλιάνικου συλλόγου προστέθηκαν δύο αστέρια. Το πρώτο αναφέρεται στους εστεμμένους πρωταθλητές του Κόπα Σουνταμερικάνα ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο σε όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στη Σαπεκοένσε».
 
Ιδού η επεξήγηση του σκεπτικού, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της βραζιλιάνικης ομάδας:
 
«Το πρώτο αστέρι αναφέρεται στην κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα 2016. Θα είναι λευκό, για να συμβολίζει τη γαλήνη. Τη γαλήνη που βρήκαν οι αιώνιοι πρωταθλητές μας. Επιπροσθέτως, το λευκό θα συμβολίζει το φως που θα μας οδηγήσει μπροστά.
 
Το δεύτερο αστέρι μέσα στο γράμμα 'F' -το οποίο αναφέρεται στο ποδόσφαιρο (σ.σ. Football)- είναι ο λεπτός μεν, πολύ δυνατός δε τρόπος εσωτερίκευσης εκείνων που αφιέρωσαν τις ζωές τους στη Σαπεκοένσε.
 
Η μοίρα μας έβαλε στην ιστορία. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και απαράλλαχτο. Αδιαμφισβήτητα, επίσης, ενώ ξέρουμε ότι τώρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, θα διατηρήσουμε την αξία του συλλόγου. Θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία που έχει γραφτεί με τόσο μεγάλη προσοχή.
 
Αλλά δεν θα το κάνουμε χωρίς εσωτερίκευση -στη μνήμη και στην καρδιά- της κληρονομιάς της στοργής, της αλληλεγγύης και της ενότητας. Περισσότερο από αυτό, με την αγάπη και την αφοσίωση που είχαν όλοι όσοι αποχώρησαν από τη Σαπεκοένσε».
{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.