Print this page
Πιάσε ένα κεμπάμπ με... ναζιστικό χαιρετισμό!
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 12:58

Πιάσε ένα κεμπάμπ με... ναζιστικό χαιρετισμό!

{modulepos inside1}

Αυτοί τουλάχιστον δεν δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι «δεν ήξερα τι ακριβώς σημαίνει, νόμιζα πως ήταν κάτι που καλεί όλο τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος». Οι εφτά ποδοσφαιριστές της ερασιτεχνικής SC 1920 Myhl στην πόλη Βάσενμπεργκ εκδιώχθηκαν από την ομάδα λόγω του ναζιστικού χαιρετισμού τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο χορηγός της ομάδας και ιδιοκτήτης κεμπαμπτζίδικου, Ενγκίν Αρσλάν, ζήτησε από τους παίκτες να κάνουν κάτι αστείο στη φωτογραφία και εφτά από αυτούς επέλεξαν να χαιρετήσουν όπως στη ναζιστική Γερμανία. Ο χορηγός «ανέβασε» τη φωτογραφία, αλλά την «κατέβασε» λίγο αργότερα, χωρίς ωστόσο να προλάβει το κακό. Αυτό μεταδόθηκε και έφτασε και στα... μάτια της ομάδας που αποφάσισε να τους διώξει. «Μόλις το μάθαμε, καλέσαμε Δ.Σ. Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κλαμπ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να τους αποβάλλουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Μαρκ Βίνκες, που συμπλήρωσε: Δεν θα ήταν συνεπές να συνεχίσουμε να τον έχουμε ως χορηγό».

Για την ιστορία οι παίκτες απολογήθηκαν βγάζοντας μια φωτογραφία με ένα πανό που έγραφε «Συγνώμη στον κόσμο που πληγώσαμε με τη βιαστική ενέργειά μας», ενώ ο Ενγκίν Αρσλάν απολογήθηκε λέγοντας ότι «ήταν ένα μεγάλο λάθος εκ μέρους μου και απολογούμαι σε όλους και στον σύλλογο. Αλλά αυτό δεν θα κάνει κάτι καλό, λυπούμαι για τα παιδιά». Παιδιά τα οποία ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωπα με τον νόμο για χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων, αφού ο ναζιστικός χαιρετισμός απαγορεύεται στη Γερμανία.

{modulepos inside2}

Σχετικά Άρθρα

Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.