Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 00:07

Σεισμός, σεισμός της Λέστερ ο λαός

{modulepos inside1}
Η Λέστερ πραγματοποιεί φέτος μια ονειρεμένη χρονιά στην Premier League διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο, πράγμα που έχει προκαλέσει… «τρέλα» στις τάξεις των φιλάθλων της. Αυτήν την τρέλα κατέγραψε και το Hazel Community Primary School, το οποίο σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε, όταν η Λέστερ σημείωσε γκολ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νόριτς στις 27 Φεβρουαρίου, οι οπαδοί της πανηγύρισαν τόσο έξαλλα που προκάλεσαν έναν μικρό σεισμό!
 
Τα δεδομένα από το συγκεκριμένο σχολείο πήρε στα χέρια του ένας φοιτητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε εγκαταστήσει στο Hazel ένα νέο μηχάνημα προκειμένου να καταγράψει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται, μόλις 500 μέτρα μακριά από το «King Power Stadium», το… επίκεντρο δηλαδή του σεισμού «Vardyquake» (λόγω του επιθετικού της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι) ο οποίος είχε μέγεθος 0,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
 
«Η έρευνα, αποκάλυψε τη σχέση που είχε το ακριβές χρονικό σημείο του γκολ με το χρονικό σημείο κατά το οποίο κατεγράφη σεισμική δραστηριότητα... Τα μηχανήματα που χρησιμοποιήσαμε, μετρούν σεισμικές δονήσεις από ξαφνικές εκτονώσεις ενέργειας, όπως έγινε και με τους οπαδούς της Λέστερ τη στιγμή του γκολ που πέτυχε η ομάδα», ήταν τα λόγια του Ρίτσαρντ Χόιλ, από το Πανεπιστήμιο του Λιντς και το τμήμα της Γεωλογίας.
 

{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.