Λι Χιουζ - Η ζωή κύκλους κάνει

{modulepos inside1}

Είναι αλήθεια, ότι η ζωή κάνει κύκλους περίεργους. Τη μια στιγμή δοξάζεις το θεό ή την καλή σου τύχη για όλα τα αγαθά που απολαμβάνεις και την άλλη καταριέσαι την μοίρα σου που εν ριπή οφθαλμού, βάλθηκε να δείξει το άλλο πρόσωπο -το σκληρό- αυτού του μάταιου κόσμου. Κάτι τέτοιο, ή περίπου κάτι παρόμοιο φαίνεται ότι ισχύει και για τον Λι Χιουζ, τον Άγγλο επιθετικό της Γουέστ Μπρομ, ο οποίος μέσα σε μια νύκτα γκρέμισε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης ζωής.

Στις 9 Αυγούστου του 2004 η πανάκριβη Μερσεντές του Χιουζ, συγκρούστηκε με το διερχόμενο Ρενό Μεγκάν που οδηγούσε ο Άλμπερτ Φρίσμπι, με συνεπιβάτες το ζεύγος Ντάγκλας και Μορίν Γκρέιαμ, γονείς τεσσάρων παιδιών, στη περιοχή του Μέριντεν του Κόβεντρι. Το δυστύχημα οφειλόταν αποκλειστικά σε απροσεξία του Χιουζ, ο οποίος όντας σε κατάσταση μέθης, δεν αντιλήφθηκε το Ρενό που οδηγούσε ο Φρίσμπι, με αποτέλεσμα να το εμβολίσει με μεγάλη ταχύτητα. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων, απεδείχθη μοιραία για τον Ντάγκλας Γκρέιαμ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ η σύζυγος του Μορίν, υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο αριστερό της πόδι. Η κατάσταση του οδηγού του Ρενό Φρίσμπι,  δεν ήταν καθόλου καλύτερη καθώς υποχρεώθηκε να νοσηλευθεί για περίπου πέντε μήνες στο νοσοκομείο, προσπαθώντας ν’ αναρρώσει από τα πολλαπλά τραύματα που είχε υποστεί.

Ο Άγγλος επιθετικός εγκατέλειψε τα θύματα του, φεύγοντας έντρομος από τον τόπο του ατυχήματος, και δεν παραδόθηκε στην αστυνομία μέσα σε 36 ώρες ως όφειλε. Τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιου του δικαστηρίου του Κόβεντρι. Η απόφαση των δικαστών ήταν σκληρή αλλά συνάμα και δίκαιη και προέβλεπε την καταδίκη του Χιουζ σε φυλάκιση 6 ετών (και δεκαετή αφαίρεση διπλώματος), μην αναγνωρίζοντας του κανένα ελαφρυντικό. Και πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν απέναντι τους στεκόταν ένας οδηγός, του οποίου η εγκληματική απερισκεψία και αμέλεια, οδήγησε μια οικογένεια στην καταστροφή.

Έτσι, ο σκόρερ περισσότερων από 150 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, πέρασε τις πύλες των φυλακών «Φίδερστοουν», όπου και θα πλήρωνε το χρέος του στη κοινωνία. Έπειτα από τρία χρόνια φυλάκισης και έχοντας εκτίσει το μισό της ποινής του, ο Λι Χιουζ θα ανέπνεε ξανά τον αέρα της ελευθερίας. Επιπλέον, θα του δινόταν ξανά η δυνατότητα ξεδιπλώσει τις αρετές του εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων, καθώς η Όλνταμ ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας, λίγο καιρό πριν αποφυλακιστεί ο Χιουζ, πλησίασε τον παίκτη προτείνοντας του συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 80.000 λίρες, το οποίο και αποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση. Η ουσία είναι, ότι ο Λι Χιουζ στα 31 του χρόνια και έχοντας περάσει τρία ολόκληρα χρόνια πίσω από τα σίδερα,  θα είχε ακόμα μια ευκαιρία να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω του το ένοχο παρελθόν. Η σύζυγος του Άννα, είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με έναν πωλητή κατά την διάρκεια της φυλάκισης του συζύγου της, ωστόσο αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον γάμο τους, κυρίως για χάρη της μικρής τους κόρης, Μία.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος στην όλη υπόθεση. Ο Άλμπερτ Φρίσμπι, μαθαίνοντας τα νέα της αποφυλάκισης του Χιουζ εξερράγη, προβαίνοντας μάλιστα και σε δηλώσεις στον αγγλικό Τύπο. «Με αρρωσταίνει αυτή η εξέλιξη, γιατί πιστεύω ότι έπρεπε να εκτίσει την ποινή του μέχρι το τέλος», είχε τονίσει ο 62χρονος Φριμπι ο οποίος σημειωτέον περπατάει υποβοηθούμενος από ένα μπαστούνι, απόρροια του τραγικού δυστυχήματος.

«Η απερισκεψία του μου κατέστρεψε τη ζωή. Πονάω και ελπίζω να το ξέρουν αυτό οι φίλαθλοι της νέας του ομάδας όταν θα τον επευφημούν. Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει, αφού με παράτησε στον τόπο του δυστυχήματος, θεωρώντας με νεκρό. Το υπεροπτικό του ύφος στο δικαστήριο μου λέει ότι θα το ξανακάνει. Αυτό που δεν αντέχω, είναι πως βγήκε από τη φυλακή για να αρχίσει ξανά τη ζωή του, παίζοντας ποδόσφαιρο, ενώ οι ζωές μας καταστράφηκαν», κατέληξε ο μοναδικός επιζών του ατυχήματος, καθώς η σύζυγος του αδικοχαμένου Ντάγκλας Γκρέιαμ, Μορί, πέθανε από την στεναχώρια της ένα χρόνο μετά το δυστύχημα.

Διαβάστηκε 10100 φορές
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.