Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 22:25

Τρεις παίκτες της Αγγλίας του 1966 διαγνώστηκαν με Αλτσχάιμερ!

{modulepos inside1}
Σοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία η αποκάλυψη ότι τρεις παίκτες της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966 πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Ο λόγος για τους Μάρτιν Πίτερς, Ρέι Γουίλσον και Νόμπι Στιλς, που ήταν εκ των βασικών στελεχών της ομάδας των «τριων λιονταριών» που κατέκτησαν για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύεται πως αιτία αποτελεί το γεγονός ότι οι μπάλες με τις οποίες παίζανε τότε ήταν δερμάτινες και πολύ βαριές!
 
Ο τερματοφύλακας εκείνης της ομάδας Γκόρντον Μπανκς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικά τρομερό αυτό που έχει συμβεί με το Αλτσχάιμερ, σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως κάτι δεν πήγαινε καλά με τις μπάλες. Οι μπάλες που παίζαμε τότε ήταν πολύ πιο βαριές από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα, και σκεφτείτε πως οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να τις χτυπούν κάθε μέρα για πολλά χρόνια τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Όλη ομάδα εκείνης της περιόδου παραμένουμε πολύ καλή παρέα όμως είναι δύσκολο να συναντιόμαστε αφού κάποιοι δεν είναι καλά».
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.