Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 15:10

Στο «Πάνθεον» των μεγαλύτερων ντέρμπι αυτό των «αιωνίων»!

{modulepos inside1}
Στο «Πάνθεον» των ποδοσφαιρικών ντέρμπι παγκοσμίως βρίσκεται η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σύμφωνα με δημοσίευμα του «fourfourtwo». Η ιστοσελίδα του Βρετανικού περιοδικού, πραγματοποιώντας ένα αφιέρωμα στα 50 μεγαλύτερα και σκληρότερα ντέρμπι της ποδοσφαιρικής υφηλίου, τοποθέτησε το ελληνικό clasico στην 19η θέση.
 
Περιγράφοντας το ντέρμπι των «αιωνίων», το «fourfourtwo.com» αναφέρει: «Δύο χιλιετίες πριν, οι πόλεις των Αθηνών και του Πειραιά συνδέθηκαν από τείχη περίπου 8 μιλίων. Τώρα, οι ομάδες των δύο πόλεων, εγκλωβισμένες στην αμοιβαία απέχθεια συγκρούονται στο «ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων» ή αλλιώς στη «μητέρα όλων των μαχών». Από τη μία, ο Παναθηναϊκός, ένας εκ των παλαιότερων συλλόγων της χώρας που υποστηρίζεται κυρίως από την αστική τάξη και από την άλλη ο Ολυμπιακός, με τους φιλάθλους του να προέρχονται από τις εργατικές τάξεις του λιμανιού του Πειραιά. Και οι δύο είναι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έχουν κατακτήσει μαζί 63 από τους 80 τίτλους πρωταθλήματος, ενώ από το 1994 δεν έχει υπάρξει άλλος πρωταθλητής εκτός από αυτούς. Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι με 43 τίτλους έναντι 20, με τους 16 τελευταίους να έρχονται την τελευταία 18ετία. Αυτή η διαφορά δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα το ντέρμπι, στο οποίο πλέον δεν συμμετέχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καπνογόνα και ενίοτε δακρυγόνα. Το 2015 ένας παίκτης του Ολυμπιακού χρειάστηκε ιατρική βοήθεια μετά από ρίψη φωτοβολίδας, το 2012 το ντέρμπι διεκόπη όταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έβαλαν φωτιά στα καθίσματα και στον πίνακα του σκορ, ενώ το 2007 ένας οπαδός του Παναθηναϊκού σκοτώθηκε πριν από ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο συλλόγων στο γυναικείο βόλεϊ».

 
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.