Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 23:08

Τελικός Κυπέλλου στη... Γερμανία!

{modulepos inside1}
Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην ΕΠΟ, καθώς μετά από εισήγηση του προέδρου της Γιώργου Γκιρτζίκη, αποφασίσθηκε ο τελικός Κυπέλλου της ερχόμενης περιόδου να διεξαχθεί στη... Γερμανία! Η απόφαση είχε ληφθεί από τις 11 Αυγούστου, ωστόσο καθυστέρησε να γίνει γνωστή διότι ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
 
Η απάντηση της Ομοσπονδίας για την λήψη της πρωτόγνωρης αυτής πρότασης, είναι πως εκεί ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς που θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό κλίμα σε αντίθεση με το περσινό ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα υπάρχουν πολλά γήπεδα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις.
 
Αναλυτικά η απόφαση και το σκεπτικό μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
 
Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
 
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
 
Έκτη φάση / τελικός αγώνας
 
Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας.
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.