Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 01:16

Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε από τους συλλόγους της Βραζιλίας

{modulepos inside1}
Άμεση ήταν η αντίδραση των συλλόγων της Serie A στη Βραζιλία, μετά από την αεροπορική τραγωδία που… βρήκε την Σαπεκοένσε, πριν από τον τελικό του Copa Sudamericana. Αποφάσισαν λοιπόν για να βοηθήσουν την ομάδα που έχασε εν’ μια νυκτί παράγοντες, τον προπονητή Κάιο Ζούνιορ και 22 ποδοσφαιριστές, να καταθέσουν κοινό ψήφισμα με δύο μέτρα αλληλεγγύης για να μπορέσει και πάλι να ορθοποδήσει.
 
Το πρώτο μέτρο που εγκρίθηκε, αφορά ελεύθερους δανεισμούς προς την Σαπεκοένσε για το 2017, ώστε να καταφέρει να συμπληρώσει ένα ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
 
Το δεύτερο μέτρο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού του συλλόγου στη Serie B για τα επόμενα τρία χρόνια, ακόμα κι αν τερματίζει στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Σαπεκοένσε θα παραμένει στην κατηγορία και θα υποβιβάζεται η ομάδα που καταλαμβάνει τη 16η θέση του Brasileirão των 20 ομάδων.
 
«Πρόκειται για μία ελάχιστη χειρονομία που βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας, αλλά στοχεύουν ειλικρινώς στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του οργανισμού που αποτελεί μέρος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που χάθηκε σήμερα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.