Ένα ποδοσφαιρικό Σάββατο του 1960 (video)

{modulepos inside1}

Τη δεκαετία του 60′, που δεν υπήρχαν συστήματα Dolby, μηνύματα για απενεργοποίηση των κινητών και προειδοποιήσεις πως η καταγραφή μιας ταινίας αποτελεί ποινικό αδίκημα, οι κινηματογράφοι της Αγγλίας για να γεμίσουν τον χρόνο πριν την προβολή της ταινίας έδειχναν ένα μικρό ταινιάκι, όπως ακριβώς κάνει τώρα η Pixar, που πριν από κάθε μεγάλη ταινία της προβάλει και μια (συνήθως αριστουργηματική) ταινία μικρού μήκους, επίσης παραγωγής της.

Οι μικρές αυτές ταινίες ήταν μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ με την ονομασία «Look at life», το οποίο αποτελούταν από περισσότερα από 500 δεκάλεπτα φιλμάκια που στόχο είχαν να δείξουν στους θεατές διάφορες πτυχές της καθημερινότητας της χώρας (αλλά και άλλων χωρών).
 
Όπως είναι αναμενόμενο το ποδόσφαιρο, ως βασικότατο στοιχείο της κουλτούρας των Άγγλων, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από ένα τέτοιο πρότζεκτ και ευτυχώς για εμάς το σχετικό επεισόδιο, με τίτλο «Saturday fever», άντεξε στο πέρασμα του χρόνου δίνοντας μας την ευκαιρία, μισό και πλέον αιώνα αργότερα να χαζέψουμε πως ακριβώς κυλούσε ένα ποδοσφαιρικό Σάββατο της σεζόν 1960/61 σε διάφορες πόλεις και διάφορα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας και να εντοπίσουμε ομοιότητες και διαφορές με το σήμερα.
 
Διαβάστηκε 6336 φορές
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.