Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 23:56

Τρίτη «Χρυσή Μπάλα» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

{modulepos inside1}
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα» της FIFA για το 2014 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά φορά στην καριέρα του. Ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ απέσπασε το 37.66% των ψήφων, αφήνοντας στη 2η θέση τον Λίονελ Μέσι με ποσοστό 15.76% και στην 3η τον Νόιερ με 15.72%.
 
Μάλιστα ο CR7 μαζί με τον Λιονέλ Μέσι μονοπωλούν τη «Χρυσή Μπάλα» την τελευταία επταετία, αφού το 2008 την κατέκτησε ο Πορτογάλος, τις χρονιές 2009, 2010, 2011, 2012 o Αργεντινός και πέρυσι και φέτος ξανά ο Κριστιάνο. Ο Ρονάλντο έγινε, επίσης, ο 7ος που παίρνει το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά από τους Γιόχαν Κρόιφ, Κέβιν Κίγκαν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Μισέλ Πλατινί, Μάρκο φαν Μπάστεν και Λιονέλ Μέσι. Τρεις κατακτήσεις έχουν ακόμη οι Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί, και Μάρκο φαν Μπάστεν, ενώ τέσσερις, έχει μόνο ο Λιονέλ Μέσι.
 
Καλύτερο γκολ του Χάμες
Καλύτερο γκολ της χρονιάς, παρά το ότι θεωρούταν ως φαβορί αυτό του Φαν Πέρσι, αναδείχτηκε εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες στον αγώνα Κολομβία - Ουρουγουάη για το Mundial του 2014.
 
Κορυφαίος προπονητής ο Λεβ
Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς κατέκτησε απολύτως λογικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, που οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του Mundial του 2014. Νίκησε τους Ντιέγκο Σιμεόνε και Κάρλο Αντσελότι.
 
Η ιδανική 11άδα
Στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν οι Μάνουελ Νόιερ, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φίλιπ Λαμ, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Άνχελ ντι Μαρία, Άριεν Ρόμπεν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.