Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 22:25

Βρέθηκε μετά από 54 χρόνια χαμένο αεροπλάνο με ποδοσφαιρική ομάδα!

{modulepos inside1}
Μετά από σχεδόν 54 χρόνια εντοπίσθηκαν από μια ομάδα έμπειρων ορειβατών, τα συντρίμμια του αεροπλάνου που κατέπεσε στις 3 Απριλίου του 1961 στις Άνδεις της Χιλής, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 24 επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων 8 ποδοσφαιριστές και δύο τεχνικοί της ομάδας Γκριν Κρος. Η μοιραία πτήση του Douglas DC-3, μετέφερε τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας δύο ημέρες μετά τον εκτός έδρας αγώνα για το θεσμό του Κυπέλλου με την Όσομο Σελέξιον που έληξε 1-1 και ενώ είχε προγραμματισθεί ακόμα μια πτήση για να μεταφέρει και τους υπολοίπους.
 
«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά. Αυτή η ιστορία ξαναγράφεται επειδή τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές. Δε θέλουμε να πάρουν τα συντρίμμια σαν τρόπαια. Πρέπει να θυμόμαστε πως άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εδώ και οι οικογένειές τους αξίζουν τον σεβασμό», σημείωσε το μέλος της απόστολής, Λεονάρντο Αλμπορνόζ.
 
Το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας που είχε μάλιστα κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1945, ήταν ο Αργεντινός Ελισέο Μουρίνιο, ο οποίος ήταν 25 φορές διεθνής και διέθετε στη συλλογή του δύο Κόπα Αμέρικα, το 1955 και το 1959. 

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1916, υπήρξε μία από τις 8 που έλαβαν μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα Χιλής το 1933 και το 1965 μετακόμισε στο Τεμούκο όπου συγχωνεύθηκε με την τοπική ομάδα. Ως Γκριν Κρος Τεμούκο -πια- έλαβε για τελευταία φορά μέρος στην Primera Division το 1984, κατετάγη 23η και την επόμενη χρονιά διαλύθηκε... 
 

 
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.