Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 21:39

Η Σωτηρία της Ράσιγκ

{modulepos inside1}
Την προηγούμενη βδομάδα ο όμιλος οπαδών της Ράσινγκ Σαντανδέρ ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε €900.000 στο αίτημά της για τη σωτηρία του συλλόγου. Όπως είχε συμβεί παλιότερα και με την Οβιέδο, η Ράσιγκ είχε τρομακτικά οικονομικά προβλήματα και μια διοίκηση ανίκανη να τα αντιμετωπίσει. Οι οπαδοί όμως συγκεντρώθηκαν, οργανώθηκαν και έστησαν «τραπέζια δωρεάς» σε όλη την πόλη. Και η πόλη ανταποκρίθηκε. Σύμφωνα με τις μεγάλες αθλητικές εφημερίδες της Ισπανίας, Μάρκα και Μούνδο Δεπορτίβο, το ποσό πλέον έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.
 
Το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η περιοχή του Σαντανδέρ έχει σχετικά υψηλή ανεργία, πράγμα που δεν εμπόδισε τον κόσμο να βοηθήσει. Χωρίς αυτή τη φορά να μπλέξουν σελέμπριτις, όπως με την Οβιέδο, για να διαφημίσουν την καμπάνια, οι οπαδοί απλώς στήριξαν. Και μάλιστα για ένα σύλλογο που έχει 12.000 μικρομετόχους. Εκείνοι έβαλαν περίπου 2,6 εκατομμύρια, ενώ οι ποδοσφαιριστές δέχτηκαν ένα διακανονισμό συνολικής αξίας 1,7 εκατομμυρίου. Έλειπαν όμως 900.000 και αυτές τις έβαλε ο κόσμος.
 
Εδώ πάμε στην πιο εκνευριστική ίσως λεπτομέρεια της υπόθεσης. Στην πόλη του Σαντανδέρ εδρεύει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Σαντανδέρ. Πρώην χορηγός του συλλόγου, πριν γίνει κολοσσός, και με διάφορες διαφημίσεις στην ομάδα. Η Σαντανδέρ είναι περίπου το 25% της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης μόνη της. Στο κάλεσμα λοιπόν τον οπαδών για τη σωτηρία της ομάδας η περήφανη τράπεζα έβαλε το εξωφρενικό ποσό των 0 ευρώ. Μηδέν, νάδα, νούλα, διότι είναι προφανώς εκτός των ενδιαφερόντων της τράπεζας πια. Αλλά τι περίμεναν ακριβώς οι οπαδοί από μια τράπεζα που ξεκίνησε από το Σαντανδέρ, με την πόλη και το σύλλογο που την εκπροσωπεί να φοράνε πράσινα και μαύρα, ενώ εκείνη επέλεξε σήμα με κόκκινο και λευκό;
 
Πηγή: sombrero.gr
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.