Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 09:00

Το τέλος του Ντόναλντ Ντακ

{modulepos inside1}
Κάπου στα βορειανατολικά της Βραζιλίας υπάρχει η επαρχία Παραΐμπα. Στην επαρχία αυτή υπάρχει και η πόλη με το όνομα Πάτος που μπορεί να παραπέμπει στα οπίσθια καλλίγραμμων Βραζιλιάνων, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Μία από τις δυο ομάδες της πόλης είναι η Εσπόρτε Κλουμπ ντε Πάτος που ιδρύθηκε το μακρινό 1952. Μια που πάτο είναι η πάπια, κάποιος όχι πολύ ευφάνταστος τύπος σε εποχές που η λέξη γραφίστας ήταν άγνωστη πρότεινε για σύμβολο της ομάδας τον Ντόναλντ Ντακ. Η ιδέα άρεσε και η ομάδα έχει πορευτεί τα τελευταία 63 χρόνια με αυτό το σήμα στα ερυθρόλευκα χρώματα του συλλόγου.
 
Με μεγαλύτερες στιγμές την κατάκτηση της Β’ Εθνικής του τοπικού πρωταθλήματος Παραϊμπάνο δυο φορές, η Εσπόρτε δεν είναι και κάποιο μεγαθήριο. Στον παγκοσμιοποιημένο πλανήτη μας όμως τίποτα δεν μένει κρυφό και έτσι ο μικρός αυτός σύλλογος έγινε γνωστός και παραέξω, κάτι που συνήθως δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν φτάνει στους δικηγόρους. Οι ιθύνοντες της ομάδας θέλοντας να προστατεύσουν την ομάδα από μια πιθανή μήνυση της Ντίσνει, καθώς ο σύλλογος δεν έχει μερικά γκατζίλιον δολάρια στην άκρη για μια υπόθεση που είναι χαμένη από χέρι, πήραν μια δύσκολη απόφαση: να αλλάξουν το σήμα. Αν και πιθανότατα οι πληροφορίες ότι η Ντίσνει θα κινηθεί νομικά είναι ράδιο αρβύλα, σαν τις φήμες ότι θα έρθει ο Υπουργός στο στρατόπεδο και θα μοιράσει τιμητικές γιατί δεν υπάρχει πευκοβελόνα πουθενά, οι παράγοντες της Εσπόρτε δεν το ρισκάρουν μια που ο φόβος φυλάει τα έρμα.
 
Ξεκίνησαν λοιπόν μια ονλάιν καμπάνια με 8 προτάσεις εναλλακτικών εμβλημάτων ώστε ο κόσμος να επιλέξει το καινούριο. Μόνο που από τις 8 κερδίζει η 9η, η οποία είναι το «δεν μου αρέσει καμία» με ένα ποσοστό της τάξης του 39%, καθώς ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει το σήμα με το οποίο έχει μάθει την αγαπημένη του ομάδα. Ο πρόεδρος Μάρκος Σέζαρ δηλώνει ότι αυτό απλά θα σημαίνει καινούριες ιδέες για το νέο σήμα και ότι δεν μπορούν να ρισκάρουν να μείνουν με τον Ντόναλντ Ντακ. Μένει να φανεί αν τελικά ο κόσμος της ομάδας θα πειστεί να ψηφίσει κάτι άλλο εκτός από τον Ντόναλντ. Έτσι, η Εσπόρτε συνεχίζει να αναζητά το σήμα που θα κάνει τον κόσμο της να βάλει νερό στην καϊπιρίνια του και εμείς να ελπίζουμε ότι οι παραλογισμοί σε αυτόν τον κόσμο θα σταματήσουν κάποτε…
 
 
Πηγή: sombrero.gr
 
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.