Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 00:04

Ζανκτ Πάουλι κατά... Ολυμπιακών αγώνων

{modulepos inside1}
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ζανκτ Πάουλι, με δύο θέματα να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Από τη μία ήταν η οικονομική αξιολόγηση της περασμένης σεζόν και από την άλλη η στάση που θα κρατήσει η ομάδα στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από το Αμβούργο, πόλη στην οποία εδρεύει.
 
Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα, το πρόσημο ήταν θετικό, παρά το γεγονός πως η σεζόν ήταν κακή από αγωνιστικής πλευράς (15η θέση στη 2η κατηγορία). Οι «Πειρατές» είδαν τα ετήσια έσοδά τους να αυξάνονται από 30,57 εκατ. ευρώ σε 33,23 εκατ. με την αύξηση στον τζίρο να οφείλεται κυρίως στις καλές επιδόσεις του εμπορικού τομέα με τις Χορηγίες που έφερε και τα διαφημιστικά deal που πέτυχε.
 
Μετά από συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες, τα μέλη της Ζανκτ Πάουλι, ενός κλαμπ που είναι παγκοσμίως γνωστό για την κουλτούρα του και την αριστερή ιδεολογία των οπαδών του, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια του Δήμου του Αμβούργου να κερδίσει το δικαίωμα φιλοξενίας των Ολυμπιακών του 2024. Μετά την ψηφοφορία, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κανένα από τα γεγονότα που θα προμοτάρουν την υποψηφιότητα της γερμανικής μεγαλούπολης. 
 
Χαρακτηριστικά το τελικό κείμενο αναφέρει: «Η St. Pauli απορρίπτει την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Αμβούργου και συνιστά στα μέλη της, να ψηφίσουν αρνητικά στο δημοψήφισμα της 29ης Νοεμβρίου του 2015. Το προεδρείο έχει εντολή να στηρίξει την απόφαση των οπαδών και τους ζητά να μην συμμετάσχουν σε καμιά προ-Ολυμπιακή εκστρατεία και εκδήλωση».
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.