Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 23:54

Η ομάδα χωρίς... όνομα

Γίνεται ξαφνικά ένας σύλλογος με ιστορία 71 ετών να μένει χωρίς όνομα; Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πολύ πιθανό όμως να συμβεί. Η Πουέμπλα είναι μια ομάδα από την ομώνυμη πόλη στο Μεξικό και έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα από το 1944 οπότε και ιδρύθηκε. Η «ρίγα», όπως είναι το παρατσούκλι εξαιτίας της φανέλας της με την διαγώνια ρίγα, αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της χώρας και μάλιστα κέρδισε την έξοδό της στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις  κινδυνεύει να μείνει μια ομάδα με παίκτες, γήπεδο, κόσμο, ιδιοκτήτες, αλλά χωρίς όνομα.
 
Ο λόγος; Οι μεξικάνικες αρχές αποφάσισαν ότι το… εμπορικό όνομα της ομάδας ανήκει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη Ρικάρντο Ενάινε και ενημέρωσαν την οικογένεια Τσαργκόι (τωρινοί ιδιοκτήτες της Πουέμπλα) ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους όρους «Club de Futbol Puebla FC, La Franja Puebla Futbol, La Franja y Ponte La Franja», όχι μόνο δηλαδή το επίσημο όνομά της, αλλά και τα παρατσούκλια τα οποία και χρησιμοποιεί, όλα τα ονόματα που την χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια. Για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάποιο από τα παραπάνω ονόματα, θα πρέπει οι τωρινοί ιδιοκτήτες να έρθουν σε συμφωνία με τον προηγούμενο (με τον οποίον φυσικά βρίσκονται σε διαμάχη), αλλιώς δεν θα μπορεί να εμφανίζεται με το όνομά της. Το υπέροχο 2015 στο οποίο η Πουέμπλα με το φτηνό της ρόστερ πέρασε πολλές από τις πιο ακριβές ομάδες της χώρας και κατέκτησε το κύπελλο και το Σούπερ Καπ φαίνεται να τελειώνει εφιαλτικά για τους οπαδούς της ομάδας.
 
Το «μπέρδεμα» έγινε γιατί η Πουέμπλα άλλαξε χέρια σε… κομμάτια (σαν μια επιχείρηση με διάφορα τμήματα ή σαν μια ελληνική τράπεζα). Οι τωρινοί ιδιοκτήτες αγόρασαν αρχικά την εταιρεία που είχε τα δικαιώματα των παικτών και στη συνέχεια έκαναν συμφωνία και για το εμπορικό κομμάτι της «εταιρείας» Πουέμπλα. Οι διαπραγματεύσεις γι” αυτό το τμήμα πήραν καιρό και με την πάροδο του καιρού η οικογένεια Τσαργκόι δεν πλήρωσε ποτέ. Ο πρώην ιδιοκτήτης κινήθηκε νομικά και πριν μερικές μέρες δικαιώθηκε. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους δόλιους οπαδούς της ομάδας που έκαναν όνειρα για το Λιμπερταδόρες. Πέρα όμως από το «ψυχολογικό» και το «ηθικό» κομμάτι, υπάρχει και το πρακτικό. Πώς μπορεί μια ομάδα χωρίς κατοχυρωμένο όνομα ως εταιρεία να συμμετάσχει σε πρωτάθλημα και Λιμπερταδόρες; Ίσως θα έπρεπε να πάρουν ένα τηλέφωνο στην Ελλάδα να μάθουν τα κόλπα για τις εναλλακτικές ονομασίες…
 
Πηγή: sombrero.gr
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.