Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 23:26

Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγουδούσε για τον αήττητο Παναθηναϊκό (audio)

{modulepos inside1}
Μια άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστή το Νίκο Ξυλούρη φέρνει στο φως ιστοσελίδα της Κρήτης. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «rethemnos.gr», ο Νίκος Ξυλούρης ηχογράφησε ένα τραγούδι προς τιμήν του αήττητου πρωταθλήματος που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 1964, έχοντας σε 30 αγωνιστικές 24 νίκες κι έξι ισοπαλίες!
 
Συγκεκριμένα το τραγούδι «Αήττητε Παναθηναϊκέ» σε ρυθμό καλαματιανό, ο Νίκος Ξυλούρης το ηχογράφησε το 1965 με τον Νικόλα Καράτζη στην κύρια φωνή (ο ίδιος έπαιξε λύρα και έκανε τη 2η φωνή), ενώ στο λαούτο συμμετείχε ο Γιάννης Ξυλούρης. Το τραγούδι βρισκόταν στη β’ πλευρά του δίσκου Music Box 524 (στην α’ πλευρά  το «Όταν κανείς στην ξενιτειά»)».
 
Οι στίχοι του τραγουδιού που τους συνοδεύει η μελωδία της κρητικής λύρας και του λαούτου:
«Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκές, επήρες το πρωτάθλημα μεγάλε και τράνε
Αήττητος ως τώρα, ετίμησες τη χώρα…
Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, όπου και αν πανε οι παίκτες σου γυρίζουν νικητές..
Στολίζεις την Ελλάδα μεγάλη μου ομάδα…
Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, εύχομαι δα να είσαστε πάντα πρωταθλητές
Τρέμουν εχθροί και φίλοι σαν βλέπουν το τριφύλλι..»
 
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι το σύνθημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού «τον ΠΑΟ μου τον αγαπώ» είναι στο ρυθμό ενός από τα πιο γνωστά τραγούδια που έχει πει ο αείμνηστος τραγουδιστής: «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
 
Πηγή: rethemnos.gr
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.