Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 22:56

Μαθηματικά στις φανέλες των παικτών της Ρουμανίας!

{modulepos inside1}
Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουμανίας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά. Συγκεκριμένα στις φανέλες προπόνησης των Ρουμάνων διεθνών, πριν από την φιλική αναμέτρηση της Κυριακής (27/3) με την Ισπανία, υπήρχαν ασκήσεις μαθηματικών, η λύση των οποίων έδινε το νούμερο της φανέλας του εκάστοτε ποδοσφαιριστή! Για παράδειγμα, ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 23 στη φανέλα, φορούσε το 46:2, ενώ αυτός με το 22 το 11 Χ 2. Υπήρχε και αριθμός 2 Χ 3² , αλλά αυτό πραγματικά ήθελε λίγη σκέψη, ειδικά για όσους είναι στο σχολείο της θεωρητικής κατεύθυνσης!
 
«Το ποδόσφαιρο και τα μαθηματικά δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. Πρέπει να δούμε τα σπορ και την εκπαίδευση όχι μόνο ως συμπληρωματικά, αλλά ως θεμελιώδη στοιχεία που ενσωματώνονται στην εκπαίδευση και την βελτιστοποίηση των παιδιών. Θέλουμε να έχουμε υγιείς γενιές και έξυπνους μαθητές που έχουν επιτυγχάνουν καλές επιδόσεις και αποκτούν εφόδια μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Τα παιδιά θα μάθουν τα βασικά του ποδοσφαίρου και θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στη χώρα μας να ανακαλύψουν τα μαθηματικά μέσω μιας ελκυστικής προσέγγισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Μπουρλεάνου, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουμανίας.
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.