Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 23:14

Αλληλεγγύη της Αθλέτικ Μπιλμπάο προς τους πρόσφυγες στην Κύπρο

{modulepos inside1}
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Κύπρο για τον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ την περασμένη Πέμπτη (23/2), η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρήκε το χρόνο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στην Κύπρο. Με στόχο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας επισκέφτηκε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στη Λευκωσία και δώρισε διάφορα αθλητικά ρούχα προκειμένου να διανεμηθούν σε πρόσφυγες κι αιτητές ασύλου. Πρόκειται για μια πραγματικά αξιέπαινη ανθρωπιστική χειρονομία και είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτό.
 
«Σε μια εποχή όπου οι πρόσφυγες χρειάζονται την υποστήριξή μας, περισσότερο από ποτέ, το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους. Το ποδόσφαιρο, μέσω της οικουμενικότητάς του, μπορεί να καταπολεμήσει την πόλωση και τα στερεότυπα, να προωθήσει τις αρετές της ανοχής, της πολυπολιτισμικότητας, της ποικιλομορφίας, του αμοιβαίου σεβασμού και της κοινωνικής ένταξης», ανέφερε ο Αντιπρόσωπος της UNHCR στην Κύπρο, Damtew Dessalegne.
 
Μεσούσης της προσφυγικής επείγουσας κατάστασης στην Ευρώπη, πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες και ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες, είτε καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες ή με τη διοργάνωση προπονήσεων καθώς και μέσω άλλων πρωτοβουλιών, δημιουργώντας έτσι την προοπτική για τους πρόσφυγες να οικοδομήσουν την ζωή τους και ν’ αποκαταστήσουν το μέλλον τους στην καινούργια τους πατρίδα.
 
Για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία των προσφύγων παγκοσμίως, ιδιαίτερα των παιδιών. Όπως και πολλά αθλήματα, το ποδόσφαιρο ειδικότερα, μπορεί να παρέχει στους πρόσφυγες -κυρίως στους νέους ανθρώπους- την αίσθηση της ομαλότητας και της κανονικότητας ιδιαίτερα όταν βρεθούν σε πολύ άγνωστες και δύσκολες συνθήκες. Σε έναν κόσμο όπου αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον πόλεμο και τις διώξεις, το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει τους πρόσφυγες να βρουν ειρήνη.
 
Πηγή: unhcr.org.cy
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.