Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:27

Έτοιμοι για νέα βαυαρική «κατοχή»;

{modulepos inside1}

Η Μπάγερν, όπως σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες, είτε έχει φανατικούς φίλους, είτε φανατικούς εχθρούς. Στον βαυαρικό σύλλογο βέβαια αυτό ίσως εντείνεται περισσότερο, λόγω μίας γενικότερης αγωνιστικής (και όχι μόνο) ιδεολογίας που εκφράζει η Μπάγερν. Βλέπετε, η Βαυαρία είναι και η περιοχή που εκφράζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τη γερμανική κουλτούρα εντός και εκτός γηπέδων. Αυτό αποτυπώνεται και σε κάποια επικά αποτελέσματα, όπως το 7-0 επί της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13 και το 8-2 πάλι κόντρα στους Μπλαουγκράνα την εποχή του Τσάμπιονς Λιγκ του κορονοϊού.


Γενικά η Μπάγερν αν σε πετύχει σε άσχημη φάση δεν θα σε λυπηθεί. Κατά τους ιθύνοντες του συλλόγου αυτό είναι σεβασμός στον αντίπαλο, αφού αν του δείξεις πόσο αδύναμος είναι τότε αυτός θα κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθεί στο μέλλον.

Ό,τι έκανε βέβαια και η εθνική Γερμανίας στη Βραζιλία στο Μουντιάλ που φιλοξένησε η Σελεσάο. Ο οίκτος γενικά δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της Μπάγερν (και της Εθνικής Γερμανίας) εντός των αγωνιστικών γραμμών. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε αυτό είναι δικό σας θέμα. Αυτό που ισχύει είναι ότι αυτό που αποτυπώνουμε στον πρόλογο αυτού του άρθρου, είναι μία πραγματικότητα.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της bet365 με προσφερόμενες αγορές και αποδόσεις από Μπουντεσλίγκα.


Η παρούσα κατάσταση

Είναι αλήθεια πως η Μπάγερν αυτή τη στιγμή παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είναι πρώτη στην Μπουντεσλίγκα, περνά και ως πρώτη από τον όμιλό της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι ο τρόπος με τον οποίο κερδίζει. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα, αλλά θα σταθούμε στο πιο χαρακτηριστικό, τουλάχιστον κατά τη δική μας άποψη, το οποίο έχει περάσει και κάπως στο... ντούκου, για να το πούμε με απλά λόγια.
Το 4-0 με το οποίο επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης στις 21 Οκτωβρίου ήταν πραγματικά επίδειξη ισχύος. Τέσσερα γκολ στην ομάδα του Σιμεόνε (που είναι πάνω από Μπάρτσα και Ρεάλ στην Ισπανία) δεν είναι μικρό πράγμα. Μην ξεχνάμε ότι οι Ροχιμπλάνκος, μπορεί να μην είναι τόσο δυνατοί όσο τις χρονιές που πήγαν δύο σερί τελικούς, αλλά στη Λίγκα έχουν δεχτεί δύο γκολ σε εννέα αγώνες! Με λίγα λόγια η Μπάγερν στο ματς που κρινόταν η πρωτιά του ομίλου έκανε σκόνη και θρύψαλα τον ισχυρό της ανταγωνιστή.


Δύο ήττες στο 2020 μέχρι σήμερα

Λίγες ώρες προτού μπει στο μεγάλο ντέρμπι με τη Λειψία, το απόγευμα του Σαββάτου στις 5 Δεκεμβρίου, η Μπάγερν είχε δώσει 45 ματς μέσα στο 2020. Σε αυτά έχει μόλις δύο ήττες, μία σε φιλικό με τη Νυρεμβέργη στις 5 Ιανουαρίου 2020 με 5-2 και η άλλη, στη φετινή Μπουντεσλίγκα με 4-1 εκτός έδρας από τη Χοφενχάιμ. Τα νούμερα ζαλίζουν. Σε αυτό το διάστημα, δηλαδή στην τρέχουσα, ημερολογιακά, χρονιά, κέρδισε την Μπουντεσλίγκα, το Κύπελλο Γερμανίας, το Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά και το Σούπερ Καπ. Τα πήρε όλα και έφυγε; Όχι ακριβώς. Οι Βαυαροί δείχνουν ότι η χρονιά φεύγει, αλλά οι ίδιοι παραμένουν διψασμένοι για περισσότερους τίτλους.

 

Το κεφάλαιο Φλικ

Ο Χάνσι Φλικ πήρε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και από βοηθός έγινε πρώτος προπονητής. Κι είναι ο ορισμός αυτού που αναφέρεται ως «δικαίωση εμπιστοσύνης». Για τους ανθρώπους της Μπάγερν, αλλά και για τους περισσότερους Γερμανούς ειδήμονες περί του ποδοσφαίρου αυτό δεν ήταν έκπληξη. Πολλοί μάλιστα έλεγαν ότι πίσω από τις επιτυχίες της Εθνικής Γερμανίας με τον Γιοακίμ Λεβ στο τιμόνι, ήταν ο βοηθός του, δηλαδή... ο Χάνσι Φλικ.
Μετά την οκτάρα μάλιστα επί της Μπάρτσα, πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν την επτάρα κόντρα στη Βραζιλία. Μέχρι τώρα όσοι πίστεψαν στον Φλικ δικαιώνονται απόλυτα και κερδισμένη βγαίνουν κυρίως η Μπάγερν και φυσικά ο ίδιος ο Γερμανός που βλέπει τις προσωπικές του μετοχές να απογειώνονται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.


Νέα δυναστεία ενόψει;

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει έξι Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τρία από αυτά, τα τρία πρώτα μάλιστα, τα πήρε σερί! Ήταν το 1974, το 1975 και το 1976. Πολλοί μίλησαν τότε για μία βαυαρική «κατοχή» και δεν είχαν άδικο. Στα χρόνια που το Κύπελλο Πρωταθλητριών έχει περάσει στη μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ όμως, η Μπάγερν δεν έχει καταφέρει να κάνει σερί κατακτήσεις αν και συνολικά έχει τρεις (2001, 2013 και 2020).

Τα πράγματα τώρα όμως δείχνουν κατάλληλα για τη μεγάλη της επιστροφή. Με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται σε τρικυμία, έχοντας διασύρει την Ατλέτικο, με τις Σίτι και Λίβερπουλ να μην είναι όσο ισχυρές ήταν πέρσι, δικαιολογημένα όλες οι νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα δίνουν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την Μπάγερν. Δηλαδή στη στέψη να μην έχουμε διάδοχη κατάσταση, αλλά παραμονή στον θρόνο της ομάδας που ήδη κάθεται σε αυτόν.


Highlights από τον τελευταίο αγώνα των Βαυβαρών απέναντι στην Ατλέτικο: https://www.youtube.com/watch?v=Nubm47usV0I


Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα δύο αγγλικά μεγαθήρια που προαναφέρθηκαν (Λίβερπουλ και Σίτι) είναι τα μόνα με μονοψήφια απόδοση, όπως η Μπάγερν, για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Ο Φλικ με τον Λεβαντόφσκι πρώτο κανόνι στην πυροβολαρχία του, δείχνουν ότι θέλουν –και το κυριότερο ότι μπορούν– να μείνουν στην κορυφή της Ευρώπης.


Ενημερωθείτε για τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, αναλύσεις και αποδόσεις στο webfreebets.com

{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.