Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 19:22

Το «πανταχού παρών» πανό του «Lamia FC»

{modulepos inside1}
Αν ασχολείστε λίγο πολύ με τα αθλητικά δεν  μπορεί να μην έχει υποπέσει στην αντίληψή σας. Πολύ περισσότερο δε, εάν παρακολουθείτε το φετινό Eurobasket. Εκεί όπου συνήθως κάθονταν οι Έλληνες φίλαθλοι στις αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας στο Ζάγκρεπ, σε σταθερή θέση βρίσκεται το καρό (αλά Κροατία) γαλανόλευκο πανί που γράφει «LAMIA F.C».  Ενδεχομένως να το έχετε συνδυάσει με τους αγώνες του Παναθηναϊκού, αλλά μάλλον αποτελεί ένα μικρό viral των γηπέδων, αφού έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

Ανήκει στον Δημήτρη Τσαρούχα, αρχιτέκτονα μηχανικό που εργάζεται στη Χαλκίδα και κατάγεται από τη Λαμία. Ο Δημήτρης Τσαρούχας παίρνει μαζί του το πανό το οποίο έχει φτιαχτεί κομμάτι-κομμάτι από τα χέρια της μητέρας μου, σε κάθε αγώνα που παρακολουθεί από το 1981,! «Είμαστε τρία αδέλφια. Ο μεγαλύτερος ο Βασίλης ζει στην Νέα Υόρκη και είναι Πολιτικός Μηχανικός, εγώ είμαι ο Δημήτρης όπου ζω και εργάζομαι στην Χαλκίδα ενώ ο μικρότερος, ο Παναγιώτης (Μηχανολόγος μηχανικός) ζει στην Λαμία. Από μικρά παιδιά, ο πατέρας μας Χαράλαμπος, μας πήγαινε χέρι χέρι στο γήπεδο να παρακολουθούμε όλους τους αγώνες της αγαπημένης μας Λαμίας! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πήγαμε στην Τούμπα στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ (1972 - 1973)», είχε πει σε παλιότερη του συνέντευξη.

Το «LAMIA F.C.» ξεκίνησε να εμφανίζεται στα γήπεδα από τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στη Ιταλία (1981) και στην συνέχεια με την Γιουβέντους στο Τορίνο (1983-1984) και από τότε κυκλοφορεί σε όλους τους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και μπάσκετ)  του Παναθηναϊκού αλλά και όχι μόνο, αφού μέχρι και ο Ντιτντιέ Ντρογκμπά έχει πανηγυρίσει μπροστά σε αυτό όντας παίκτης της Τσέλσι στον τελικό του Champions League στο Μόναχο το 2012.
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.