Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 16:28

Αδερφοποίηση της ΑΕΛ με τη Λέστερ θέλει ο Κούγιας!

{modulepos inside1}
Την πρωτοβουλία να στείλει συγχαρητήρια επιστολή στον ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιτζάι Σριβανταναπραμπά, πήρε ο Αλέξης Κούγιας ως νυν επικεφαλής της μοναδικής ομάδας από την ελληνική περιφέρεια που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο γνωστός δικηγόρος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, χαρακτήρισε τεράστιο επίτευγμα την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος από τους ποδοσφαιριστές του Κλαούντιο Ρανιέρι, προτείνοντας παράλληλα την αδελφοποίηση των δύο σωματείων επειδή όπως αναφέρει… «παρόμοια επιτεύγματα σαν κι αυτό που πέτυχε η δική σας ομάδα φέτος και η δική μας το 1988, αποτελούν ορόσημα για το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση των «βυσσινί:
 
ΠΡΟΣ: Mr VICHAI SRIVADDHANAPRABHA, ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Λέστερ
 
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
 
Κατ' αρχήν δεχθείτε τα θερμότερα των συγχαρητηρίων μας για το τεράστιο επίτευγμά σας στην Premier League και παρακαλούμε να τα μεταφέρετε στον κ. Ρανιέρι και στους ήρωες ποδοσφαιριστές σας. Ο άθλος τους αποτελεί ένα ακόμη φωτεινό παράδειγμα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ζήσαμε κι εμείς πριν  κάποια χρόνια παρόμοιες στιγμές ευδαιμονίας, οπότε κατανοούμε απόλυτα το μέγεθος της ευτυχίας για εσάς, την ομάδα σας και ολόκληρη την πόλη του Λέστερ. Συμμετέχουμε λοιπόν νοερά μαζί σας σ' αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζείτε ως Πρωταθλητές Αγγλίας.
 
Η δική μας ομάδα, κ. Πρόεδρε, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, είναι η μοναδική επαρχιακή στην Ελλάδα που κατέκτησε -όπως και εσείς- τον τίτλο της Πρωταθλήτριας το 1988, με αποτέλεσμα να θεωρείται μέλος του άτυπου 4μελούς ευρωπαϊκού club που κατάφεραν κάτι τέτοιο στις χώρες τους και το οποίο επισημάνθηκε σε πρόσφατη δημοσίευση της UEFA, στην ιστοσελίδα της, με αφορμή βέβαια το τωρινό δικό σας επίτευγμα. Αυτός είναι ένας σημαντικός και ίσως ο βασικότερος λόγος που οι φίλαθλοί μας πανηγύρισαν την επιτυχία σας. Τους θύμισε στιγμές μεγαλείου της δικής τους ομάδας η οποία, θα πρέπει να σας γνωρίσουμε, εκτός από τον τίτλο της Πρωταθλήτριας, έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ελλάδας (1985 και 2007), ενώ συμμετείχε μέχρι τώρα σε 6 διοργανώσεις της UEFA. Mάλιστα το 1986 έφτασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, ενώ το 2007 προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Από το 2011 και εντεύθεν, η ομάδα μας βρέθηκε σε περιπέτειες με δύο υποβιβασμούς, φέτος όμως επανερχόμαστε και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, οραματιζόμενοι την επανάληψη του κοινού μας άθλου.
 
Επειδή κ. Πρόεδρε, παρόμοια επιτεύγματα σαν κι αυτό που πέτυχε η δική σας ομάδα φέτος και η δική μας το 1988, αποτελούν ορόσημα για το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, θεωρούμε ότι τέτοιοι παράλληλοι δρόμοι οφείλουν και πρέπει να συναντιούνται. Επιτρέψτε μας λοιπόν να σας καταθέσουμε την πρόταση μας, η οποία είναι πρόταση ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ των συλλόγων μας και αναμένουμε τη θετική σας -πιστεύουμε- απάντηση, ώστε τα επιτελεία των ομάδων μας να συνεργαστούν για τις περαιτέρω ενέργειες. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι Α. Ε. Λάρισας και Λέστερ θα αποτελέσουν ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό, φίλαθλο, αλλά και κοινωνικό "δίδυμο" στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- στερέωμα.
 
Τελειώνοντας κ. Πρόεδρε, δεχθείτε για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήρια όλης της ποδοσφαιρικής Λάρισας για το κορυφαίο φετινό σας επίτευγμα και αναμένοντας την απάντησή σας στην πρόταση ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ των δύο ομάδων μας, ευχόμαστε στη Λέστερ ανάλογη μεγαλειώδη πορεία και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Με εκτίμηση και αθλητικούς χαιρετισμούς»
 
Για την ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
 
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ                                      
ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ     
                      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ»
{modulepos inside2}
Fctables
Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.